28
jun.

Instroomtraject Bootcamp Koudetechniek

De vijver is leeg, want een monteur met ervaring en papieren is immers aan het werk, toch?

Goed opgeleid

De vraag naar goed opgeleide koeltechneuten neemt alleen maar toe. Bedrijven doen er alles aan om die ene goed opgeleide én gecertificeerde F-gassen monteur binnen te halen. Tevergeefs! De vijver is leeg, want een monteur met ervaring en papieren is immers aan het werk. Medewerkers wegkapen bij concullega’s verplaatst het probleem en is niet behulpzaam voor de ontwikkelingen in de branche. Het is begrijpelijk dat er personele verschuivingen plaatsvinden, maar het creëren van nieuwe vissen of anders gezegd, het vissen in andere vijvers wordt vaak over het hoofd gezien. Want dat betekend op zoek gaan naar nieuwe (zij)-instroom en dus investeren in opleiden en ontwikkelen.

 

Opleidingstraject

Studium is eind 2017 gestart met de Bootcamp Koudetechniek. In een opleidingstraject van vier weken worden medewerkers opgeleid tot koelmonteur en klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. De inhoud van het traject bestaat uit koeltechniek, F-gassen en ambassadeurschap. Een intensief en doelgericht opleidingstraject waarbij de theorie continu wordt afgewisseld met de praktijk

 

Werving

InWork is arbeidsbemiddelaar en heeft een duidelijke visie op het ontwikkelen van haar medewerkers. InWork vindt het belangrijk om continu te investeren in medewerkers voor het behoud van kwaliteit en het stimuleren van doorontwikkeling.

 

Samenwerking

Studium en InWork gaan samen het te kort aan koeltechneuten te lijf. InWork werft en selecteert de kandidaten en Studium leidt ze op middels de Bootcamp Koudetechniek. Deze unieke samenwerking zorgt voor nieuwe instroom. Donderdag 14 juni jl. heeft de eerste bijeenkomst met aan aantal bedrijven plaats gevonden. Deze bedrijven hebben aangegeven te willen participeren in de Bootcamp.

 

Contact

Interesse in deze unieke samenwerking? Neem contact op met Arno Doornenbal via arno.doornenbal@studium.nl of 06 1007 3888.

AddThis disabled due to cookie consent.