22
aug.

Vernieuwde toets- en eindtermen VCA

Vanaf 1 september 2017 worden de VCA-examens afgenomen volgens de nieuwe toets- en eindtermen van SSVV. Hierin draait het niet langer alleen om de kennis van veiligheidsrisico's en manieren om deze te beperken, maar ligt de nadruk op de toepassing van die kennis in de praktijk. In het nieuwe examen staat de praktijk centraal, naast de kennisvragen die gesteld worden, zijn er vanaf 1 september ook toepassingsvragen opgenomen in het examen.

Wat verandert in het examen?

De theorie die je moet leren voor het examen blijft grotendeels hetzelfde. De wijzigingen die er in de theorie zijn, zijn doorgevoerd in het nieuwe lesmateriaal. Omdat er naast kennisvragen ook toepassingsgerichte vragen gesteld worden, wordt er in het examen gebruikt gemaakt van verschillende vraagvormen. Tijdens het examen kan je naast meerkeuzevragen, vanaf september 2017, ook vragen krijgen waarin meerdere antwoorden mogelijk zijn. Hierdoor is het mogelijk dat je slechts een gedeelte van de vraag goed beantwoord hebt. Ook wordt er in de vragen meer gebruik gemaakt van beelden.

 

Een B-VCA kandidaat slaagt bij het behalen van minimaal 26 punten, voorheen moest de kandidaat 28 vragen van de 40 goed beantwoorden. Voor VOL-VCA en VIL-VCU geldt dat de kandidaat 45 punten moet behalen om te slagen voor het examen, voorheen moest de kandidaat 49 vragen van de 70 goed beantwoorden.

 

Schrijf je nu in voor onze vernieuwde VCA cursus

Om je optimaal voor te bereiden op het nieuwe examen, kan je jezelf inschrijven voor onze VCA cursus waarin de nieuwe toets- en eindtermen zijn opgenomen. Naast de theorie die behandeld wordt, ga je in deze cursus ook aan de slag met het oefenen met toepassingsvragen en kan je oefenen met het nieuwe examen.

 

Wil jij alvast kennismaken met het nieuwe examen? Klik hier voor een demoversie. 

AddThis disabled due to cookie consent.