20
feb.

Waarom vissen in een vijver die leeg is?

De vraag naar goed opgeleide c.q. ervaren medewerkers blijft toenemen. Tijdens ons bezoek aan de VSK beurs in Jaarbeurs Utrecht werd dat nog maar weer eens benadrukt. Veel bedrijven zijn structureel op zoek naar techneuten. Er zijn allerlei initiatieven (lokaal, regionaal, landelijk) om medewerkers in te laten stromen of om te scholen. Ook worden er medewerkers uit het buitenland gehaald om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen.

Bootcamp Koudetechniek

Studium draagt zorg voor een opleidingspakket wat naadloos aansluit bij de markt, specifiek voor de installatie- en koeltechnische branche. Eind vorig jaar heeft Studium de markt laten kennismaken met de Bootcamp Koudetechniek. In dit traject worden medewerkers in een maand tijd opgeleid tot gecertificeerd koudemonteur. Er wordt gestart met de basis koeltechniek en het traject wordt afgerond met een F-gassen examen. Theorie en praktijk worden continu afgewisseld in het praktijkcentrum in Amersfoort. Naast de techniek worden de medewerkers getraind om als ambassadeur op pad te gaan. Dit traject wordt erg gewaardeerd door de deelnemers en deelnemende bedrijven.

 

Nieuwe vissen

In de huidige opzet levert het bedrijfsleven de medewerkers aan die deelnemen aan de Bootcamp. Studium is in gesprek met verschillende arbeidsbemiddelaars en intermediairs om een compleet instroomtraject op te zetten in samenwerking met het bedrijfsleven. Door middel van dit traject worden er als het ware nieuwe vissen toegevoegd aan de vijver van koudetechneuten. Een mooi gezamenlijk initiatief waarmee het tekort aan techneuten wordt aangepakt.

 

Interesse

Wanneer je geïnteresseerd bent als bedrijf of deelnemer in het instroomtraject dan komen we graag in gesprek. Ook zijn we ben benieuwd naar andere ervaringen en initiatieven waarbij medewerkers in een (versneld) instroomtraject klaargemaakt worden voor de arbeidsmarkt.

 

Start volgende traject

De start van de volgende Bootcamp Koudetechniek staat gepland op maandag 26 maart 2018. Kijk op de website voor meer informatie en schrijf jezelf of je medewerker in. De Bootcamp vindt plaats op de praktijklocatie van Studium in Amersfoort.

AddThis disabled due to cookie consent.