Over Studium

Technisch onderwijs op een praktische manier, met alle aandacht voor de cursist.

Het droomscenario

Met gemak werk je aan verschillende systemen, want die ken je vanuit jouw opleiding. Niet alleen van een plaatje uit je boek, je hebt er ook echt aan gesleuteld, gerekend of storingen opgelost. Je zelfvertrouwen is groot, precies die onderwerpen waar je voor de tijd onzeker over was heb je samen met de docent behandeld totdat je ze volledig onder de knie had. Je werkt sneller dan andere collega’s en maakt ook nog eens minder fouten.

Klinkt goed hè?
Dit is het scenario waar Studium naar streeft. Een ideale aansluiting op de praktijk.

 

Het verschil

Het is opvallend dat veel technische opleidingen vooral theoretisch van aard zijn. Terwijl de meeste deelnemers juist dagelijks met hun handen werken; of dat nou in het veld is of op kantoor. Bij Studium doen we dat anders. Natuurlijk wordt de theorie behandeld, dat is basis waaruit je werkt. Evenveel aandacht besteden we aan het praktische gedeelte. Trek een luchtbehandelingskast open, haal een koelmachine leeg. Draai aan de knoppen, voel, proef, ruik en beleef hoe het is.

Bij Studium ervaar je de techniek.

 

Het verhaal

Stel je eens voor; een opleidingsinstituut dat precies aansluit bij jouw bedrijf. Dit was de vraag die medio 2014 door ons hoofd spookte. We deden onderzoek in opdracht van installatiebedrijf Heinen & Hopman uit Bunschoten. Met hun corebusiness in de maritieme sector merkte de mannen van Heinen & Hopman dat een standaard technische opleiding slecht bij hen aansloot. Tijdens ons onderzoek kwamen we erachter dat meerdere technische bedrijven met deze vraag worstelen.

Hieruit is Studium ontstaan. Een opleidingsinstituut dat met zijn trainingen naadloos aansluit op het dagelijks werk.

 

Het aanbod

Denk bijvoorbeeld aan de bootcamp koudetechniek. Het F-gassen categorie 1 certificaat is een vereiste voordat je aan koelinstallaties mag werken. Dit wil je zo snel mogelijk in je bezit hebben. Om aan deze vraag te voldoen hebben we een vierweekse training opgezet, waarin de cursist in nog geen maand tijd zijn certificaat haalt.

En zo zijn er nog meer opleidingen die we samen met onze docenten hebben ontwikkeld naar de vraag vanuit de markt.

Advies nodig?

Wij helpen je graag!

Michel Klok

NIEUWS