Nieuws

NIEUWS

Protocol Studium – COVID-19 – Per 26-11-2021

Via dit nieuwsbericht zullen wij belangrijke informatie over het virus delen en de maatregelen die Studium hierin neemt.

Hoe adviseer je als cv-installateur duurzame alternatieven?

Welk advies geef je een klant met de vraag: ‘Ik heb een oude ketel, moet ik nu een warmtepomp nemen of gewoon weer voor een cv-ketel gaan?’ Meer in dit artikel.

5 redenen voor een hoge gasprijs

Eind september en begin oktober lagen de gasprijzen historisch hoog. Waar dat aan ligt? Veel vraag en weinig aanbod. In dit artikel lees je vijf oorzaken van een hoge gasprijs.

Vacature Opleidingscoördinator

Wil je graag bij Studium werken? Dat is mooi want we zijn op zoek naar een nieuwe opleidingscoördinator. Meer informatie over deze functie vind je in dit artikel.

Vier beroepen binnen de installatietechniek

Wat zijn de vier meest voorkomende beroepen in de installatietechniek? Hoe zien deze branches er uit en welke werkzaamheden horen daarbij? Dit en meer lees je in dit artikel.

Volg een training met flinke korting

Er is een prachtige subsidie vrij gekomen voor de technische sector. Nederland Leert Door heeft een flinke korting beschikbaar gesteld voor een breed aanbod opleidingen en trainingen.

Wat is koeltechniek?

In dit artikel leer je op een kort en bondige manier wat koeltechniek is en hoe een koelmachine werkt. Verder kom je er achter dat een warmtepomp gebruik maakt van precies dezelfde techniek.

Wat is installatietechniek?

In dit artikel lees je wat installatietechniek is, wat een installatiemonteur doet en wat het zo leuk maakt. Alles op een heldere manier en met duidelijke voorbeelden.

Flinke subsidie op de Bootcamp koudetechniek

Wij Techniek heeft weer een mooie subsidie beschikbaar gesteld voor de Bootcamp koudetechniek. Met deze regeling declareer je maximaal €3.500,- per deelnemer.

De winnares van de Coolcamp

Oké, het einde van de Coolcamp ligt al even achter ons, maar helemaal klaar zijn we nog niet want de winnaar is nog niet bekend gemaakt.

Ode aan de temperatuur

Wat bedoelen we precies met warm of koud?

Vaak zijn het de alledaagse dingen die, als je er goed over nadenkt, best bijzonder zijn.

Veld Koeltechniek en Studium slaan de handen ineen

Veld Koeltechniek heeft een creatieve manier gevonden om personeel te werven, met een eigen academy. Als onderdeel daarvan levert Studium de Bootcamp.

Hoe groot is het tekort aan technisch personeel? deel 2

Ongeveer een half jaar geleden schreven we een stuk over het tekort aan technisch personeel. Hoe staat de technische sector er nu voor? Wat is de invloed van de coronacrisis geweest en hoe ziet de toekomst eruit?

Gratis een training of opleiding volgen?

Het ministerie van SZW en Wij Techniek geven een tijdelijke subsidie voor bijscholing zodat je gratis een opleiding of training kunt volgen.

Opleiden in coronatijd

We zitten in lockdown. Daarom zijn de lessen iets aangepast. Hoe dat precies zit lees je hier.

Hoe onthoud je alles?

In deze blog ontdek je hoe je elk artikel, video of informatief stuk onthoudt en het daarna ook nog eens op een duidelijke manier kunt navertellen.

Studium staat in het januarinummer van Installatie & Bouw

Studium staat in de januari editie van Installatie & Bouw met een artikel over omscholen en doorstromen in de techniek.

Deze trends ga je terugzien in 2021

Wil jij weten wat er in 2021 hot and happening gaat worden? Wij hebben wel een idee. De nieuwste trends ontdek je hier. Lees verder!

Studium staat in Installatie & Bouw

Studium staat in de november editie van Installatie & Bouw met een artikel over de Bootcamp Koudetechniek.

Opleidingsagenda 2021

Opleidingsagenda voor het jaar 2021, lees nu wat er in het volgende jaar te behalen valt!

Wat leert sneller, digitaal of van papier?

Tijdens de lockdown is het onlineonderwijs enorm gestegen. Opleiders konden niet anders dan hun cursusmateriaal online beschikbaar stellen. Educatieve uitgeverijen sprongen hierop in met onlinelesmateriaal.

Hoe groot is het tekort aan technisch personeel?

Al jaren is er een groot tekort aan technisch personeel maar heeft de coronacrisis daar een einde aan gemaakt? De arbeidsmarkt fluctueert gestaag mee met de conjectuur en die heeft half maart een flinke tik gekregen.

Vrouwen in de techniek

In dit interview vertelt Fanny Kuijpers over de obstakels die ze tegenkomt als vrouw in de techniek, haar ervaringen in de bootcamp en hoe we meer vrouwen in de techniek krijgen.

Hoe je meer voor elkaar krijgt met de Pomodoro Techniek

In dit artikel leggen we uit wat de techniek inhoud, laten we stap voor stap zien hoe je het toepast en geven we tips waarmee je de beste resultaten haalt.

Herken je jezelf in deze cursisten?

Het is altijd maar weer de vraag wie je medecursisten zijn. Toch zien we steeds dezelfde types terugkomen.