Nieuwe opleiding van start: Basis Elektrotechniek

Bij Studium ontstaan nieuwe opleidingen altijd uit het signaleren van een bepaalde behoefte. Zo ook bij Basis Elektrotechniek. Op 7 december trappen we deze gloednieuwe opleiding af. Deze week opende de inschrijving.

Tijdens deze opleiding leren cursisten in vijf dagen de basis van elektrotechniek zoals de naam al suggereert. Ze gaan aan het werk met stroomschema’s en verschillende schakelingen, van een eenvoudige éénpolige schakeling tot hotelschakelingen.

Ook leren de cursisten hoe ze een kabel trekken en afpellen, wat de verschillende kleuren betekenen en hoe ze kabelbehuizing en een wandcontactdoos monteren. Dit alles wordt afgesloten met de NEN 3140 VOP training, zodat iedereen ten alle tijden veilig werken.

Praktijkgericht

De focus van deze opleiding ligt op de uitvoering en niet op wiskundige formules. Op deze manier komen de cursisten niet voor verrassingen te staan tijdens hun werkzaamheden na de opleiding. Deze praktijkgerichte manier van opleiden is erg succesvol. Vorig jaar realiseerden we een gemiddeld slagingspercentage van 91% voor al onze opleidingen.

Voor wie is de opleiding Basis Elektrotechniek?

Eigenlijk is het voor iedereen die een praktische basis van de elektrotechniek wil, zonder alle formules. We ontwikkelden deze opleiding speciaal voor monteurs en installateurs die geen elektrotechnische achtergrond hebben, maar wel een stopcontact willen aansluiten of een kabel trekken.

5 dagen of 10 avonden

De opleiding Basis Elektrotechniek stoomt cursisten in vijf dagen helemaal klaar om het werkveld in te gaan. Dit kan in de vorm van een dagopleiding (vijf weken, één dag per week) of in de vorm van aan avondopleiding (tien weken, één avond per week). Dit allemaal in onze praktijkruimte in Amersfoort.

Benieuwd naar de opleiding Basis Elektrotechniek?

Bekijk de opleiding en schrijf je direct in.

  • 5 dagen of 10 avonden
  • Oefen echte situaties in de praktijkruimte
  • Leer alle basiselementen van de elektrotechniek
Goed te combineren met je baan

NIEUWS