Meer informatie>
Koeltechniek Algemeen, F-gassen en Monteur als ambassadeur in één cursus: maak kennis met de Bootcamp Koeltechniek. Ben jij zo’n iemand die het liefst zo snel mogelijk iets wil afronden, maar wel veel kennis wil opdoen? Dan is deze bootcamp een goede keuze. We leren je van A tot Z alle kneepjes van het vak en na deze opleiding kan je direct aan de slag als koel- en aircomonteur. Dus wil jij jouw kennis verbreden? Of ben je juist op zoek naar een nieuwe stap in je carrière en ben je geïnteresseerd in dit specialisme? De Bootcamp Koeltechniek sluit dan naadloos aan!
Met de energietransitie op komst wordt koeltechniek een steeds grotere discipline binnen de installatietechniek. Zowel warmtepompen als airco’s maken gebruik van hetzelfde principe. Of je nou een monteur bent die zijdelings te maken krijgt met koudetechniek, of helemaal nieuw bent in de branche. De cursus Bootcamp Koeltechniek is het perfecte vertrekpunt.
Ja, dit kunnen we jou garanderen. Hoe? Nou, dat is heel simpel. Momenteel is er een flink tekort aan technisch personeel én neemt de vraag naar airco’s en warmtepompen steeds meer toe. Win-win! Dit resulteert in 100% baangarantie na afronding van deze cursus.
Letterlijk alles over koeltechniek; ook wel koudetechniek genoemd. Van een huis-tuin-en-keukenkoelkast tot klimaatinstallaties en industriële processen. Je begint bij de basis van de koeltechniek, zo leer je de hoofdcomponenten en ontcijfer je het H-Log-p diagram. Al snel haal je een koelmachine leeg en soldeer je overtuigend een pijp dicht. En niet te vergeten: daarnaast krijg je nog de eendaagse training Monteur als ambassadeur. Hier leer je de ins & outs van effectief communiceren.
De Bootcamp Koudetechniek is een fulltime cursus van vier weken. De eerste dag ben je nog een beginneling, maar al snel ben je een professioneel en gecertificeerd koel- en aircomonteur. Iedere ochtend staat in het teken van theorie en ‘s middags pas je de theorie direct toe in de praktijklessen. Deze lessen vinden plaats in onze praktijkruimten waar alle situaties nagebootst zijn met echte materialen. Zo herken je deze situaties exact wanneer je als monteur aan het werk gaat.
Eerst een kijkje nemen in onze praktijkruimten? Meld je aan voor onze Informatiesessie.
We beginnen met een inleiding in de koudetechniek. Wat is warmteoverdracht en welke natuurkundige basisprincipes zijn belangrijk? In de middag duiken we gelijk het praktijklokaal in en bekijken we de verschillende onderdelen van een koelmachine.
Een volle dag theorie. Vandaag leer je rekenen met het H-Log-P diagram. Dit is een handige tool waarmee je niet alleen het vermogen bepaalt, maar ook het rendement van een koelmachine. Verder leer je hoe de koudemiddelenschuif werkt en wat oververhitting en onderkoeling is.
Vandaag heb je de hele dag praktijk. Je leert welke verschillende gereedschappen er zijn en hoe je hiermee omgaat. We gaan een koelmachine leeghalen en bepalen de juiste hoeveelheid koudemiddel aan de hand van het H-Log-P diagram.
Een koelmachine en warmtepomp bestaat uit vier hoofdcomponenten. Vandaag heb je de hele dag theorie en behandelen we alle verschillende onderdelen. Je leert hoe het zit met hoge druk en lage druk, waar het koudemiddel vloeibaar is en waar juist gasvormig.
Solderen is een van de examenonderdelen. Als je een onderdeel vervangt, dan leg je een soldeerverbinding. Vandaag leer je hoe je moet solderen, welke verschillende verbindingen er zijn en vervolgens pers je het af en doe je een druktest. Inderdaad, we sluiten de week af met een hele dag practicum.
Trainer Koeltechniek en Warmtepompen
Trainer Koeltechniek en Warmtepompen
Trainer Koeltechniek en Warmtepompen
Trainer Koeltechniek en Warmtepompen
Er zijn op dit moment geen inschrijfmogelijkheden beschikbaar.
Schrijf je in op onze wachtlijst en we houden je op de hoogte van nieuwe data!