Weet je nog niet welke opleiding bij jou past?
Maak gebruik van onze gratis studiekeuzehulp.

Advies van ervaren opleidingsadviseurs

Het ideale startpunt

Met de energietransitie op komst wordt koeltechniek een steeds grotere discipline binnen de installatietechniek. Zowel warmtepompen als airco’s maken gebruik van hetzelfde principe. Of je nou een monteur bent die zijdelings te maken krijgt met koudetechniek, of helemaal nieuw bent in de branche. De cursus Koeltechniek Algemeen is het perfecte vertrekpunt.

“Onze docent koos een goed gemiddelde qua tempo. Zo konden ook de medewerkers zonder ervaring goed meekomen en werd het niet saai voor mensen die al ervaring hadden.” – oud-cursist

Advies nodig?

Wij helpen je graag!

Niek - Opleidingsadviseur

100% baangarantie
Ja, dit kunnen we jou garanderen. Hoe? Nou, dat is heel simpel. Momenteel is er een flink tekort aan technisch personeel én neemt de vraag naar airco’s en warmtepompen steeds meer toe. Win-win! Dit resulteert in 100% baangarantie na afronding van deze cursus

VIDEO

Wat ga je leren?
Voor wie is het?
Kosten
Afronding
Aanmelden

Wat ga je leren?

Misschien ken je het cirkeltje nog wel van de middelbare school: verdampen, condenseren, … Koeltechniek maakt gebruik van dezelfde natuurkundige principes. Bij een koelkringproces pomp je warmte (thermische energie) vanuit de ene omgeving naar de andere. Hier ga je relatief snel doorheen om je daarna te focussen op verdere materie zoals hoofdcomponenten van een koelmachine en de techniek achter de warmtepomp. Je leert wat oververhitting en onderkoeling zo belangrijk maakt en waarom het rendement van een warmtepomp zo hoog is.

Hoe ziet onze 8-daagse cursus eruit?

Je ontdekt onder andere de hoofdcomponenten van een koelmachine en warmtepomp, de milieueisen die gelden voor koudemiddelen en hoe je omgaat met het H-Log-P Diagram. En nee, we houden er niet van om alleen uit de boekjes te leren. Bij Studium pas je de geleerde stof direct toe in onze praktijkruimten die naadloos aansluiten op de échte praktijk.

Dagopleiding
Avondopleiding
Dag 1

Dag 1

Bunschoten

Je krijgt theorie over koudemiddelen, kringprocessen, hoofdcomponenten, het milieu en we behandelen de basisbegrippen rondom koeltechniek.

Dus na deze cursus

  • Ben je op de hoogte van milieu wet- en regelgeving.
  • Benoem je alle componenten van een koelmachine en warmtepomp.
  • Weet je hoe je een H-Log-P Diagram invult en uitleest.
  • Ken je de verschillende koudemiddelen.
  • Weet je wat een tweetrapssysteem is.

Maak alvast kennis met jouw trainers

Trainer 1

Functie Trainer

Dit is een quote

Wist je dat wij ook incompany cursussen aanbieden?

  • Op maat gemaakte cursus
  • Op maat gemaakte cursus
  • Op maat gemaakte cursus
Er zijn op dit moment geen inschrijfmogelijkheden beschikbaar
Verder leren? Kijk ook eens naar deze vervolgcursussen:
Aanmelden voor
F-Gassen categorie 2

1. Kies een startdatum

Terug
Volgende