Slagingspercentages 2023

Alhoewel 2023 inmiddels achter ons ligt, hebben we de resultaten van de laatste examens ontvangen. En daar zijn we ontzettend trots op, want we hebben een overall slagingspercentage van 92,6%! In dit artikel lees je hoe hoog de separate opleidingen scoren.

In dit overzicht nemen we de belangrijkste trainingen van het afgelopen jaar mee. Korte trainingen zoals VCA en NEN zijn niet meegenomen in de berekening. Hier een overzicht van de trainingen:

  • Bootcamp koudetechniek
  • Opleiding Warmtepomp Installateur
  • F-gassen categorie 1
  • F-gassen categorie 2
  • ACB Natuurlijke koudemiddelen CO2
  • Klimaattechniek Algemeen

Bootcamp Koudetechniek – De keuze voor Ambitieuze professionals

Expert worden in de koeltechniek? Kies dan voor onze Bootcamp Koudetechniek. Dit is niet zomaar een opleiding; het is een intensieve, vier weken durende onderdompeling in de wereld van koudetechniek. Een combinatie van essentiële cursussen zoals F-gassen categorie 1, Koeltechniek Algemeen en Monteur als Ambassadeur.

Hier vind je alleen maar kwaliteit. Dankzij kleine groepen, persoonlijke aandacht, uiterst vakkundige docenten en hoogwaardig gereedschap en machines, hebben wij een indrukwekkend slagingspercentage van 99% gerealiseerd.

Maak de slimme keuze voor je carrière in de koeltechniek met onze Bootcamp Koudetechniek. Jouw succes in deze branche begint hier.

Opleiding Warmtepomp Installateur – Voor de beginnende warmtepomp installateur

Hier zijn we erg trost op want sinds september bieden we een gloednieuwe training aan. In deze vierweekse cursus doorloop je drie nauw met elkaar verbonden onderdelen, elk afgesloten met een erkend examen.

Onze training onderscheidt zich door een kleine groepsgrootte, wat zorgt voor een persoonlijke en diepgaande leerervaring. De praktische aanpak en toegang tot een breed scala aan realistische installaties zorgen ervoor dat je perfect voorbereid bent op de praktijk.

Deze training is niet alleen een leertraject, maar een echte investering in je toekomst in het veld. Ontdek zelf waarom dit onze nieuwe succesformule is.

F-gassen categorie 1 – Elke week een dag vol groei

Deze training doorloop je in tien weken waarbij je elke week één dag les krijgt. Ook hier passen we kleine groepen toe waardoor de cursist alle aandacht krijgt die nodig is. De ervaren trainers helpen je geduldig met alle vraagstukken zodat je klaar bent voor het examen.

Met deze training ga je op een tienweekse reis, waarbij je elke week één dag volledig gewijd aan leren en ontwikkelen hebt. De kracht van onze aanpak zit in de kleine groepen, waardoor elke cursist de volle aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Onze ervaren trainers staan klaar om je geduldig door alle vraagstukken heen te loodsen, zodat je optimaal voorbereid bent op het examen. Bij ons ben je geen nummer; je bent een belangrijk deel van een leerervaring die net zo uniek is als jijzelf.

Zet jezelf op het pad naar succes met onze training. Wij zorgen voor de begeleiding, jij voor de groei.

F-gassen categorie 2 –  Jouw pad naar vakmanschap

De F-gassen categorie 2 training is zorgvuldig ontworpen voor maximale impact. De training is opgedeeld in wekelijkse sessies. Elke week duik je een dag diep in de materie, onder begeleiding van onze experts.

Hier leer je door te doen, op je eigen set. Dit betekent dat je alle handelingen zelfstandig uitvoert, zonder te vertrouwen op een partner. Zo garanderen we een leerervaring waarbij je elke vaardigheid écht onder de knie krijgt.

Ben je klaar om jezelf te bewijzen? Wij dagen je uit met een realistische opdracht: het zelfstandig aansluiten van een complete splitunit. Een perfecte simulatie van wat je in de praktijk zult tegenkomen.

Zet jezelf op het pad naar meesterschap met onze F-gassen Categorie 2 training. Jouw toekomst als professional in de koeltechniek begint hier.

ACB Natuurlijke Koudemiddelen CO2 – Innovatief en toekomstgericht

Met het uitfaseren van F-gassen worden natuurlijke koudemiddelen steeds crucialer voor de koelsector. Onze nieuwste training, gestart in september, richt zich op het vakbekwaamheidscertificaat voor CO2-installaties boven de 25 kg.

Er is grote zorg en aandacht besteed aan de leerdoelen en lesmethodes wat zich laat zien in een indrukwekkend slagingspercentage van 100%. Hier staat niet alleen het behalen van je certificaat centraal, maar ook het echt begrijpen en vakkundig toepassen van je kennis in de praktijk.

Bereid jezelf voor op de toekomst met onze gespecialiseerde training in CO2-installaties. We bieden je de tools, kennis en begeleiding om een gecertificeerde expert te worden in een snel evoluerend vakgebied.

Klimaattechniek Algemeen – Van Basis tot Expertise

De cursus Klimaattechniek is een ware ontdekkingsreis door de wereld van luchtbehandeling, van het Mollier diagram tot aan luchtbehandelingskasten en kanalen. Perfect voor wie wil starten met een laag instapniveau; wij leiden je stap voor stap door het hele spectrum van de klimaattechniek.

We beginnen bij de fundamenten: natuurkundige eenheden. Van daaruit duiken we in het HX-diagram, en verkennen we alle essentiële klimaattechnische componenten. Ventilatoren, kanalen, pompen, VAV-systemen en zelfs een stukje meet- en regeltechniek – alles komt aan bod.

Deze cursus is ontworpen om jou een complete ‘helicopterview’ te bieden van de klimaattechniek. Je leert niet alleen de afzonderlijke onderdelen kennen, maar ook hoe deze samenwerken in een groter systeem.

Start jouw reis in klimaattechniek met ons en wordt een ware kenner in dit dynamische veld

De kracht achter deze successen

Deze fantastische resultaten zijn onmogelijk zonder het harde werk en de toewijding van onze professionele trainers. Dag in, dag uit staan zij klaar met een ongeëvenaarde combinatie van professionaliteit, geduld en vastberadenheid.

Berichtjes in de appgroepen, de extra uren die ze besteden aan een cursist die net dat beetje meer oefening nodig heeft en het elke keer weer opnieuw geduldig uitleggen, keer op keer. Dat maakt het verschil. Deze uitzonderlijke inzet verdient een bijzondere erkenning.

Daarom, een enorme shoutout naar alle docenten van Studium! Jullie inzet en toewijding zijn de drijvende kracht achter ons succes.

Dankjewel, mannen! Jullie maken het verschil. 🌟

Twijfel je nog over welke cursus bij jou past?

Maak gebruik van onze informatiesessies

Krijg advies van onze specialisten

NIEUWS