Herken je jezelf
in deze cursisten?

Het is altijd maar weer de vraag wie je medecursisten zijn. Toch zien we steeds dezelfde types terugkomen in onze opleidingen. Na meer dan vijf jaar lesgeven is dit een overzicht van de meest voorkomende cursisten.

 

De effectieve cursist

Met zo min mogelijk inspanning het maximale eruit halen. In plaats van de alle theorie besturen, leest deze cursist samenvattingen. Ook instructievideo’s doen het goed. Hij benut de gegeven handvaten perfect en levert net genoeg inspanning voor een goed resultaat.

 

De studiebol

Zit voor in de klas en zuigt alle informatie op als een spons. Deze cursist maakt netjes het huiswerk plus alle extra opdrachten. Hij stelt wel honderd vragen in de les en wil het examen over doen bij het halen van een 8. Want dat kan beter natuurlijk.

 

De luie cursist

Laat alles op het laatste moment aankomen. ‘Is die toets nou morgen of volgende week?’ Loopt de kantjes er vanaf, slaat wel eens een lesje over want: ‘Hey, Champions League vriend.’ Springt een gat in de lucht bij een 5.5, maar meestal zien we hem weer terug bij het herexamen.

 

De praktijkman

Leest liever een gebruikershandleiding dan een studieboek. Bij het zien van formules begint het te duizelen maar geef hem een schroevendraaier en hij gaat als een trein. Als eerst heeft hij zijn werkstuk klaar terwijl de rest van de cursisten stiekem zich verwonderd afvraagt hoe hij dit zo snel heeft gedaan.

 

De clown

Altijd lachen met deze gast. Makkelijk in de omgang en nooit te beroerd voor een praatje. Als je hem zo hoort heeft hij nooit geleerd of huiswerk gemaakt, maar na de toets blijkt toch dat ie een 9 heeft gehaald. Er zit toch meer achter die lach dan je denkt.

Advies nodig?

Wij helpen je graag!

Michel Klok

NIEUWS