De winnares van de Coolcamp

Oké, het einde van de Coolcamp ligt al even achter ons, maar helemaal klaar zijn we nog niet want de winnaar is nog niet bekend gemaakt.

Er zijn zes mensen gelijk geëindigd. Door middel van loting kwamen we uit op Ute Jacobs van Koma koeling & airconditioning.

Interview met winnares Ute Jacobs

Ute kun je wat over jezelf, je functie en het bedrijf waar je werkzaam bent vertellen?             

Ik ben Ute Jacobs, 57 jaar oud en ik werk nu ongeveer drie jaar bij Koma cooling & conditioning. Als werkvoorbereider hou ik mij vooral bezig met het aansturen van de monteurs door het leggen van componenten en het beheersen van de planningen en levertijden.

Koma cooling & conditioning, het bedrijf waar ik werk, is een koeltechnisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de bakkerijtechniek.

Op dit moment volg ik ook een cursus koeltechniek, waar ik nog veel meer informatie over koeltechniek leer, dat vind ik super interessant. Met de Coolcamp en de cursus ben ik dus steeds meer te weten gekomen over de koeltechniek.

 

Welke drie dingen heb je geleerd tijdens de coolcamp?

De drie belangrijkste dingen die ik geleerd heb van de Coolcamp zijn:

  • Logisch nadenken

Je moet logisch nadenken bij de koeltechniek. Vaak zijn bepaalde onderdelen uit de koeltechniek heel logisch. Soms kun je het antwoord door goed te lezen en na te denken al vinden. De techniek is absoluut niet simpel, maar met goed lezen en nadenken kun je een heel eind komen.

  • De koeltechniek is veelzijdig

Ik heb ook geleerd dat de koeltechniek heel veelzijdig is, geen enkele kast is hetzelfde. De koeltechniek kent super veel onderdelen wat het echt leuk maakt, de vele onderdelen zag je ook terug in de filmpjes van de Coolcamp.

  • De koeltechniek houdt je scherp

Juist omdat de koeltechniek zo veelzijdig is en een verschil soms in de details zit, moet je scherp blijven om geen fouten te maken.

 

Welke opgedane kennis pas je toe in je dagelijkse werkzaamheden?

In de Coolcamp kwamen tal van verschillende aspecten terug die ik ook tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden tegenkom. Het voordeel is nu dat je bepaalde aspecten al eens tegen bent gekomen, waardoor je het sneller en beter snapt. Daarnaast krijg je ook extra gevoel voor het werk dat je uitvoert en het werk dat collega’s uitvoeren, doordat je beter begrijpt wat je collega’s doen en waar ze het over hebben.

 

Wat sprak je het meeste aan, aan de Coolcamp?

De rivaliteit van de Coolcamp vond ik geweldig. Op de werkvloer ontstond een echte competitie tussen de collega’s en werd er veel over gesproken met elkaar. Door die gesprekken werden ook collega’s die niet meededen geïnteresseerd in de Coolcamp. Als je dan uiteindelijk wint, als vrouw, is dat natuurlijk ook fantastisch en dat heb ik natuurlijk ook even laten horen.

 

Waarom moeten andere collega’s ook de Coolcamp volgen?

Collega’s moeten de Coolcamp volgen om geïnteresseerd te raken in de koeltechniek. Als er meer mensen geïnteresseerd raken in de koeltechniek, wordt de communicatie makkelijker en verbeterd het de band tussen collega’s onderling. Uiteindelijk kan interesse ook leiden tot nieuwe monteurs en die zijn tegenwoordig hard nodig. Daarnaast is de Coolcamp gewoon een harstikke leuk event, met een goed format en grappige filmpjes. Als laatste was er natuurlijk ook nog een prijs te verdienen, wat werkt als een extra motivatie om mee te doen.

 

In welke drie kernwoorden zou jij de Coolcamp samenvatten

  • De Coolcamp is leerzaam, omdat de informatie die je krijgt ook echt inzicht geeft in de koeltechniek.
  • De Coolcamp is laagdrempelig en voor iedereen te volgen, het kan een hele brede groep bereiken.
  • De Coolcamp is uiteindelijk ook harstikke leuk en de filmpjes hebben humor, fantastisch om te volgen.

Als er ooit nog een soortgelijk event komt, doe ik met alle liefde weer mee. Ook ga ik dan andere motiveren om ook mee te doen en ook dan ga ik natuurlijk weer voor de winst.

Ben jij net als Ute ook geintreseerd geraakt in de koeltechniek, bekijk dan ons aanbod opleidingen hier.

Advies nodig?

Wij helpen je graag!

Michel Klok

Koeltechniek (10)

Elektrotechniek (3)

Logistiek & Veiligheid (7)

Klimaattechniek (2)

Soft Skills (3)

Installatietechniek (3)