Veld Koeltechniek en Studium slaan de handen ineen

Veld Koeltechniek heeft een creatieve manier gevonden om personeel te werven, met een eigen academy. Als onderdeel daarvan levert Studium de Bootcamp.

Net als meerdere technische bedrijven heeft het familiebedrijf uit Groenlo last van het tekort aan technisch personeel. Om die onzekerheid weg te nemen heeft Veld een eigen academy opgericht. Wat dit precies inhoud, vertelt Patricia Groothuis van Veld Koeltechniek.

Wie is Veld Koeltechniek en wat doen jullie?

Veld Koeltechniek ontwerpt, installeert en levert koel- en vriesoplossingen van ieder formaat. Dit doet Veld voor de voedingsmiddelenindustrie, koel- en vrieshuizen, horeca, speciaalzaken, grootkeukens en supermarkten.

Dit alles wordt ondersteund door een landelijk opererende serviceafdeling die in staat is adequaat en tijdig in te grijpen bij eventuele storingen. Deze producten en processen in combinatie met het advies van de competente medewerkers maken dat aan klanten altijd een passende oplossing geleverd wordt.

Wat is de Veld Academy en welk doel heeft deze Academy?

Het doel van de Veld Academy is het overdragen van kennis, door ontwikkelen van onze medewerkers en zeker niet onbelangrijk, het werven van nieuwe medewerkers.

Opleiding en training vinden we belangrijk zodat onze medewerkers zich kunnen ontplooien en op de hoogte blijven van de nieuwste technieken. We bieden de mogelijkheid om jezelf, afhankelijk van interesse en capaciteit, te ontwikkelen. Het volgen van opleidingen en trainingen wordt bij Veld als vanzelfsprekend beschouwd.

Het grote tekort aan (koel)technische vakmensen vraagt om breder te werven. Mensen met interesse in en affiniteit met techniek zijn vaak wel bereid zich om te laten scholen, maar hebben niet altijd de behoefte terug de schoolbanken in te gaan. Met de Veld Academy  kunnen we deelnemers praktijkervaring laten opdoen. Je kunt hier heel praktijkgericht een diploma behalen en je carrièrekansen te vergroten. Bovendien kom je binnen de Veld Academy in contact met vakgenoten en leert men Veld Koeltechniek kennen als werkgever. Kortom de Academy brengt ons dichter bij de markt en de markt dichter bij ons.

Waarom de samenwerking met Studium?

De trainingen van Studium sluiten naadloos aan op het dagelijks werk. Ze worden gegeven door professionals die dagelijks werkzaam zijn in het bedrijfsleven en op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Geen lange dagen in de schoolbanken, maar praktijkgericht trainen met machines, situaties en systemen die je dagelijks tegenkomt.

Het idee van een opleiding in deze vorm geven, was een lang gekoesterde wens bij Veld. Studium kwam eigenlijk op het juiste moment met een kant-en-klare oplossing voor ons. Dit in combinatie met een persoonlijke klik met de medewerkers van Studium heeft er toe geleid dat we hier een gezamenlijk project van hebben gemaakt. Nu staan we aan de start van daadwerkelijk uitrol en rekenen we op een succesvolle samenwerking.

Wat spreekt je het meest aan in deze samenwerking?

Vooral het denken vanuit de klantbehoefte (lees student) en daarop inspelen met een bootcamp sprak ons enorm aan. Mensen opleiden is natuurlijk investeren in de toekomst maar kost vooral geld als hier lang over gedaan wordt. Met de Bootcamp ben je snel op niveau en is een kandidaat snel inzetbaar voor een bedrijf. Ook het ondernemerschap binnen Studium spreekt ons aan. Samen gaan voor een succesformule waarbinnen ieder zijn eigen belang vertegenwoordigd. Kortom; synergie, de optelsom van deze samenwerking is groter dan een zelfstandig opzet van dit project.

Waarom raad je andere mensen aan de Bootcamp koudetechniek te volgen?

De Bootcamp koudetechniek geeft jouw carrière een nieuwe impuls. Het brengt je binnen no time een stap dichterbij de koelste baan die er is, namelijk koelmonteur! In slechts vier weken ben je klaar voor een nieuwe carrière en kun je zelfstandig aan de slag. Dus ben je op zoek naar een nieuwe baan, een betere functie of uitdagender werk, dan is de bootcamp koudetechniek de ideale manier om dat te bereiken.

Advies nodig?

Wij helpen je graag!

Michel Klok