Werken met natuurlijke koudemiddelen is even wat anders dan de vertrouwde, chemische koudemiddelen. Bij koudemiddelen heb je te maken met explosiegevaar, zeer giftige stoffen, hoge drukken en verstikkingsgevaar. Klinkt ineens een stuk minder natuurlijk. In deze cursus leer je veilig omgaan met CO2 als koudemiddel.
Het aantal koel- of klimaatinstallaties met natuurlijke koudemiddelen zoals ammoniak, CO² en koolwaterstoffen neemt toe. Er is wel een risico verbonden aan natuurlijke koudemiddelen, ze kunnen bij eventuele lekkage of ondeskundig handelen een gevaar opleveren voor de gezondheid van mensen. Dat is ook de reden dat niet iedere monteur mag werken met koudemiddelen. Daar heb je een ACB CO2-certificaat voor nodig.
91% slagingspercentage
De cursus Natuurlijke Koudemiddelen ACB-CO2 is een populaire opleiding bij Studium. Maar liefst 91% rondt deze cursus dan ook met succes af.
We beginnen met de basis van natuurlijke koudemiddelen, wat zijn het precies en wat zijn de gevaren. Vervolgens bespreken we de richtlijn NPR 7601 en zoomen we in op het koudemiddel CO2. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: Sub- en transkritische koude- en klimaatsystemen, veiligheid, detectiemethoden, werkvergunning, TRA, werkvoorschriften en procedures en het uitvoeren van diverse handelingen op een CO2-koudesysteem.
Vandaag starten we met het theoretische deel van de cursus. We beginnen met een inleiding op de natuurlijke koudemiddelen en leren je onder andere de gevaren van het gebruik van natuurlijke koudemiddelen. Daarnaast behandelen we de richtlijn NPR 7601 en duiken we dieper in de materie van het koudemiddel CO2. Tot slot hebben we het over de werking van sub- en transkritische koude- en klimaatsystemen.
Trainer Koeltechniek en Warmtepompen
Trainer Koeltechniek en Warmtepompen
Trainer Koeltechniek en Warmtepompen
Er zijn op dit moment geen inschrijfmogelijkheden beschikbaar.
Schrijf je in op onze wachtlijst en we houden je op de hoogte van nieuwe data!